Balans- en Stabiliteitstraining

Heeft u vaak last van spanning of een stijf gevoel in uw lichaam? Stabiliteitstraining kan helpen om dit gevoel weg te nemen. Een lichaam dat in balans is, is mobieler, waardoor u makkelijker kunt bewegen. Niet in balans zijn betekent dus dat u vaak of snel valt. U kunt wel “stabiel” staan ook als u niet in balans bent.

Wanneer Stabiliteitstraining

 Stabiliteitstraining helpt cliënten met de onderstaande klachten:

  • Bij het vaak hebben van een stijf en/of gespannen gevoel in het lichaam.
  • Bij gebrek aan balans.
  • Bij rugklachten.
  • Bij CANS (nek/schouderklachten met/of zonder uitstraling naar de arm).
  • Bij Fibromyalgie.
  • Bij bekken- en of wervelinstabiliteit.
  • Bij scoliose (zijdelingse verkromming van de wervelkolom).

Werkwijze

Bij stabiliteitstraining leert u in actieve ontspanning (wiebelige, maar veilige omstandigheden) uw lichaam weer in balans te brengen. Dit doe ik met behulp van oefeningen met de Swissbal. Dit is een grote, flexibele lichte bal die helpt bij het vinden van balans. Door middel van verschillende oefeningen leert u uw lichaam onder controle te krijgen. We focussen ons daarbij vooral op de core van het lichaam; daar ligt de balans en het zwaartepunt van ons lichaam.

Uw core bestaat uit uw rug, romp en buik. Bij de stabiliteitstraining focussen we op de controle over uw lichaam, waarbij uw core een belangrijke functie heeft. De oefeningen worden door mij begeleid. U neemt daarbij een actieve ontspannen houding aan. Dit is een houding waarbij de oefeningen niet zwaar moeten aanvoelen. U moet juist het gevoel hebben, dat er zo weinig mogelijk van uw spieren gevraagd wordt. Dit kunt u het beste trainen in ‘wiebelige’ maar veilige omstandigheden. Die creëren wij met de Swissbal.